Riksbyggen Logga Ring Riksbyggen dygnet runt: 0771 - 860 860 även vid felanmälan

Miljö

Miljö

Styrelsen har som mål att göra bra miljöval, som ska ge trivsam boendemiljö och positiva effekter för medlemmarna.
Föreningen köper energitjänster av Riksbyggen för att ge en överblick och kontroll över föreningens samlade energianvändning.
Genom att använda effektiva lågenergilampor gör föreningen energibesparingar.
Lagstadgad energideklaration utfärdades 2009.

 Miljöhus

Sopsortering
Det finns två miljöhus med flera olika behållare där du källsorterar dina sopor. Ett av miljöhusen finns på Jägarevägen 10. Där har även vaktmästaren Peter sina lokaler. Det andra miljöhuset är det gula huset på Jägarevägen 14.
Om alla sköter källsorteringen bra och lägger så lite som möjligt i kärlen för restavfall kan vi hålla nere kostnaderna för avfallshanteringen samtidigt som vi bidrar till ökad miljöhänsyn.

Glöm inte att lägga matavfall i de gröna påsarna! I miljöstationerna finns behållare och fler gröna påsar. Om du vill läsa mer om KSRR och matfallsinsamlingen och hur den praktiskt går till kan du läsa mer HÄR och HÄR.

Batteriholk
I miljöstationerna finns en batteriholk. Här lägger du vanliga hushållsbatterier. Större batterier, vitvaror, tv-apparater, datorer, bildskärmar, färgrester, större möbler och stora emballage lämnar du själv utan kostnad på Kommunens återvinningscentral i Tegelviken.
Ställ inte kasserade möbler eller annat kasserat gods i källarutrymmena.
Det finns en släpvagn som du kan få låna gratis hos vaktmästaren.

 

OBS!

Lämna miljöhuset i samma skick som du önskar att finna den!